Samenwerking met Ibota

Druppa vindt het belangrijk om zich in te zetten voor gezonder drinkwater. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld! Daarom werken wij samen met Stichting Ibota: een stichting die zich inzet om schoon en veilig drinkwater beschikbaar te maken voor iedereen. Wij doneren de filters en stichting Ibota zorgt dat de filters naar hun bestemming worden gebracht. Zo werken we samen aan schoner drinkwater voor mensen wereldwijd!

Samenwerking met Ibota

Bij Druppa hebben we als missie dat iedereen ter wereld schoon drinkwater tot zijn beschikking moet hebben. Dit maken we werkelijkheid door samen te werken met stichting Ibota en Innologics BV. Innologics BV ontwikkeld en produceerd de drinkwaterfilters en Stichting Ibota zorgt ervoor dat de filters die wij doneren daadwerkelijk op de juiste plek en bij de juiste mensen terechtkomen. Zo brengt stichting Ibota waterfilters naar plekken waar rampen hebben plaatsgevonden en waar reguliere hulp beperkt is.

Lees meer over Ibota

Schoon en veilig drinkwater voor iedereen

Zonder schoon en veilig drinkwater kan een mens niet overleven. Toch zijn er veel derdewereldlanden waar schoon drinkwater niet of onvoldoende aanwezig is. Omdat we het belangrijk vinden om maatschappelijk betrokken te blijven, leveren wij samen met Innologic waterfilters waarmee water in rampgebieden of ontwikkelingslanden gefilterd kan worden, zodat het drinkbaar wordt.

Bekijk ons waterfilter

Koop een filter, doneer een filter

Wil je zelf ook bijdragen aan een wereld waarin schoon en veilig drinkwater beschikbaar is voor ieder mens? Bij aankoop van een Druppa Waterfilter doneert Druppa een filter aan stichting Ibota. Met de aankoop van jouw waterfilter gun je dus niet alleen jezelf, maar ook een ander de kans op gezond drinkwater!

Waterfilters voor ontwikkelingslanden

In de ontwikkelingslanden waar Innologic filters voor produceerd, heeft niet ieder huishouden een kraan waarop men een waterfilter aan kan sluiten. Het is daarom belangrijk dat deze waterfilters mobiel zijn, zodat veilig drinkwater beschikbaar wordt voor iedereen. We werken onder andere met de volgende producten:

  • Mobile drinkwaterfilters. Deze drinkwaterfilters zijn speciaal gemaakt voor noodsituaties en hoeven nergens op aangesloten te worden.
  • Taps. Onze taps zijn ontworpen voor situaties waarin de waterkwaliteit slecht is vanwege bacteriologische besmettingen of door een grote hoeveelheid chloor in het water.
  • Siphon-C-Ultra. Dit systeem absorbeert stoffen die opgelost zijn in water en vangt stoffen op waar mensen ziek van kunnen worden, zoals E-coli.