Veelgestelde vragen waterkoeler

Heb je een vraag over de waterkoeler of de werking ervan? We hebben de meest gestelde vragen voor je verzameld. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de dealer bij jou in de buurt.

Antwoorden op de meest gestelde vragen:

De buitenkant van de waterkoeler kunt u eenvoudig met een vochtig doekje schoonmaken. Het frontje is van glas en hierachter vindt u de touchbediening. Uw dealer zorgt voor de jaarlijkse grote beurt en spoeling en het grote schoonmaakwerk.

Zeker. De waterverkoeler verbruikt stroom aansluiting 230 volt.

Het directe koelsysteem zorgt ervoor dat u ten alle tijden gekoeld water tot uw beschikking heeft. Na installatie duurt het circa 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de watertemperatuur, totdat de koeler een temperatuur van 0 graden heeft bereikt. 

Aan de achterkant van de waterkoeler vindt u een knop om de koeler aan en uit te zetten. Om stroom te besparen kunt u ervoor kiezen de koeler ’s nachts uit te zetten. Eventueel kunt u een tijdschakelaar tussen de stekker en het stopcontact plaatsen. Houdt er rekening mee dat het, afhankelijk van de watertemperatuur, circa 5 tot 10 minuten duurt voordat de koeler een temperatuur van 0 graden heeft bereikt.

Als u langere tijd elkaar geen koelwater nodig heeft, kunt u de koeler uitzetten (bijvoorbeeld wanneer u op vakantie gaat).

Nee, dat hoeft niet. De waterkoeler wordt aangesloten op de waterleiding. Het leidingwater stroomt eerst door het Druppa filter. Er is bijvoorbeeld in uw keukenkastje een extra aansluiting gemaakt door uw dealer, zodat het water zich splitst richting de keukenkraan en de Druppa koeler nadat het door het Druppa filter is gegaan. 

Zoals alle apparaten heeft ook uw Druppa koeler onderhoud nodig. Het is niet veel, maar uw Druppa dealer kijkt de koeler na tijdens de servicebeurt van uw Druppa systeem. Daarnaast wordt het leidingsysteem grondig gespoeld met reinigingsmiddel, zodat bacteriën geen kans hebben. 

U heeft 2 jaar fabrieksgarantie op de Druppa koeler. Als er na die tijd iets aan de hand is, helpen wij u uiteraard zoals dat hoort. 

Ja. Vraag uw dealer naar langere slangen of verlengslangen.

De koeler levert bubbelwater met behulp van een CO2 patroon. Dit is een houder onder druk waar CO2 gas in zit. Als deze leeg of bijna leeg is, nemen de bubbels in het water af of zijn ze weg.

Controleer de inhoud van het lekbakje. Zit het lekbakje vol? Leeg het bakje en veeg de koeler droog.

Controleer de aansluiting van de slangen. Zit er een slang niet goed in de koppeling? Steek de slang goed in de koppeling.

Heeft geen van deze oplossingen gewerkt? Raadpleeg dan uw dealer.

Ja, bij het koelen gaat het systeem heel snel hard werken om het water koud te krijgen. Van kamertemperatuur 15 tot 20 graden moet de watertemperatuur naar nul graden. Dan gaat er een ventilator draaien. De ventilator kan je horen. Het is geen storend geluid, maar je hoort het wel. 

Heb je een andere vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen of wilt u meer informatie ontvangen? De dealer in jouw regio staat klaar om je van passend advies te voorzien.

Vind uw dealer