Werking Druppa waterfilter wetenschappelijk onderbouwd

druppa lood

Lood in drinkwater

Bij de bouw van huizen werd in de zestiger jaren van de vorige eeuw gebruikgemaakt van lood in leidingsystemen voor de aanleg van drinkwatervoorzieningen. Met de kennis van nu is bekend dat dit niet goed is, omdat water loodmoleculen tot zich neemt. Als gevolg hiervan hebben mens en dier een te hoge loodinname.

Sinds bekend is dat lood in leidingsystemen nadelige gevolgen heeft, zijn regels opgesteld. Zo geldt in de professionele installatiesector een algemene verplichting dat bij het tegenkomen van loden leidingen deze leidingen direct vervangen moeten worden. Toch zijn er vandaag de dag nog altijd loden leidingen aanwezig, bijvoorbeeld in oude gebouwen als huizen en scholen. In sommige gevallen is het technisch gezien niet haalbaar om alle leidingen te vervangen. Op die plekken heb je als bewoner / drinkwatergebruiker dus een probleem. Druppa heeft hiervoor de oplossing het Druppa waterfilter.

Druppa - Zuivert water, stopt kalkaanslag

Waarom Druppa waterfilter?

Wij geven mensen een keuze. In Nederland hebben we goed drinkwater, maar wat als je twijfelt of zeker weet dat jouw water niet goed is. Je wilt toch alleen het beste drinkwater? Ga je dan flessen water kopen? Ook niet de goed vinden wij. Plastic flessen bevatten weekmakers en de productie en het transport hebben een zeer grote ecologische voetafdruk.
Er zijn zoveel filters te koop, waarom kiezen voor Druppa? Wij zijn een Nederlands merk en leveren degelijke oer Hollandse kwaliteit. We testen onze filters in Nederland volgens Nederlandse normen. Met alles wat binnen onze menselijke macht ligt zorgen we ervoor dat onze klanten tevreden zijn. Toch niet tevreden? Dan geven we je geld terug.

Druppa wetenschappe

De oplossing: het Druppa waterfilter

We hebben de Druppa waterfilters getest op een aantal belangrijke groepen ongewenste stoffen: zware metalen, chemische stoffen zoals PFAS, pesticiden, chloor en medicijnresten. Omdat we weten dat elke stof in een groep op dezelfde manier gefilterd kan worden hebben we van elke groep één stof getest en laten analyseren. Hoe we te werk gaan laten we zien in onderstaande rapportage.

Interesse, maar nog niet helemaal overtuigd? Geen probleem. We helpen u graag tijdens een persoonlijk gesprek of sturen u een offerte per e-mail. Uiteraard geheel vrijblijvend. Vul onderstaand uw gegevens en wensen in en we nemen contact met u op.

Door op ‘Versturen’ te klikken gaat u akkoord met het Druppa privacy statement