Klantenservice

Klantenservice

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze producten? Om u zo snel mogelijk te helpen, hebben wij de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. In onderstaande rubrieken vindt u zowel vraag als antwoord. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Verzend- en leveringsbeleid

Het Druppa waterfilter filtert diverse schadelijke stoffen uit het drinkwater, namelijk:

>98% van de zware metalen
>98% van PFAS en pesticides
>98% van pathogene bacteriën
>75% van medicijn- en drugsresten
>90% van kleurstoffen
>90% van chloorverbindingen

Ook wordt er < 10 μm vuil verwijderd uit het drinkwater.

De meest bekende zware metalen die uit het drinkwater worden gefilterd zijn lood, aluminium, cadmium, zink, chroom, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, natrium, nikkel en antimonium.

Ongeveer tot de jaren ’60 is er lood gebruikt voor het maken van drinkwaterleidingen. Men kwam erachter dat lood langzaam oplost in water. Dit komt doordat water een hoog oplosbaar vermogen heeft. Daarom kunnen we er ook zo goed mee schoonmaken. Het neemt allerlei stoffen tot zich. Helaas ook slechte stoffen.

De maximaal toelaatbare loodconcentratie in Nederland volgens het drinkwaterbesluit is 10 µg/l. Bij verschillende praktijkmetingen zijn concentraties van 100 tot wel 150 µg/l gemeten.

Lood is met name slecht voor opgroeiende kinderen. Het beperkt de groei van de hersenen en kan een IQ-achterstand veroorzaken. 

Lood in drinkwater, rapport door RIVM/GGD:
Lood in drinkwater
Lood in kraanwater soms te hoog

Het Druppa waterfilter plaatst u zo dicht mogelijk bij het tappunt waar u drinkwater uithaalt. Zo filtert u het meest effectief. De meest voor de hand liggende plek is het keukenkastje onder de wasbak.

“Goed” drinkwater is van levensbelang, maar wat is goed? Vanaf nu bepaalt u zelf wat goed is of niet en bepaalt u zelf welke kwaliteit u goed vindt, zonder afhankelijk te zijn van derden. Er duiken steeds vaker verhalen op over overschrijdingen van de norm. Er zitten dus stoffen in drinkwater die er niet in thuis horen. Waarom zouden we deze stoffen dan niet volledig elimineren?

Op deze pagina leest u meer over de resultaten van het Druppa Waterfilter.

Wilt u meer informatie? Bekijk dan de volgende artikelen:
“Zeker 165 gemeenten weten niets over lood in waterleiding”
(Bron: NOS)

“Lood in kraanwater soms te hoog.” (Bron: RIVM)

“Risicoschatting PFOA in drinkwater” (Bron: RIVM)

“Het is verkeerd dat GenX in ons water zit.” (Bron: NOS)

“Lood in drinkwater” (Bron: GGD informatieblad)

Eigenlijk voor iedereen, maar in het bijzonder voor kleine kinderen en ouderen met een wat zwakkere gezondheid is het essentieel om schoon drinkwater te drinken.

Drinkwater dat lang stilstaat, in een glas, beker, flesje of in de waterleiding gaat in kwaliteit achteruit. Het Druppa filter verwijdert een groot deel van bacteriën. Bacteriën die in een flesje of glas terecht komen door bijvoorbeeld er uit te drinken vermenigvuldigen snel. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller dit proces gaat. Gefilterd Druppa water uit de koelkast kan 24 uur lang veilig worden gedronken.

Water heeft de eigenschap om stoffen tot zich te binden, dus gebruik bij voorkeur geen plastic flessen. Smaken, maar ook stoffen uit plastic, zoals BPA (weekmakers) komen ongemerkt in het water terecht. Wij bevelen een flesje of glas van bijvoorbeeld keramiek, glas of roestvaststaal aan.

Water heeft de eigenschap om stoffen tot zich te binden, dus gebruik bij voorkeur geen plastic flessen. Smaken, maar ook stoffen uit plastic, zoals BPA (weekmakers) komen ongemerkt in het water terecht. Wij bevelen een flesje of glas van bijvoorbeeld keramiek, glas of roestvaststaal aan.

Zie onze Druppa Runbott flessenlijn. Flessen met een binnenkant van keramiek. Extra leuk met uw eigen naam erop!

Ja, het Druppa filter levert 4 lpm en dat is voldoende om een Quooker pro3 of Combi van water te voorzien. Uiteraard kunnen ook kokendwater-boilers van andere merken worden aangesloten. 

Nee, dat kan geen kwaad. Zeker net na het plaatsen van het systeem of na het vervangen van de filters, kan dit een tijdje voorkomen. Er zit veel lucht in de filters en dat zorgt voor een slechte drukvereffening. Zorg ervoor dat de filters en slangen goed zijn ontlucht. Het kan tot soms wel 2 weken duren voordat alle lucht uit de filters is.

Nee, dat kan geen kwaad. Zeker net na het plaatsen van het systeem of na het vervangen van de filters, kan dit een tijdje voorkomen. Er zit veel lucht in de filters en dat zorgt voor een slechte drukvereffening. Zorg ervoor dat de filters en slangen goed zijn ontlucht. Het kan tot soms wel 2 weken duren voordat alle lucht uit de filters is.

De filters van Druppa zijn gebaseerd op actief kool. Dit is een product dat u kunt vergelijken met de bekende norit tabletten. Zeker in het begin en net na het vervangen van de filters kan er residu van de filters in het water terecht komen. Wanneer u gedurende circa 10 tot 20 minuten goed spoelt, zal dit over zijn. 

Net als alle kranen is het ook voor het Druppa filter het advies om deze door te laten lopen bij langere afwezigheid. Wordt een kraan/ Druppa langer dan 7 dagen niet gebruikt spoel deze dan c.a. 2 minuten goed door.

Ja, het Druppa filter en de koeler zijn beiden los te koppelen van de waterleiding en daarna weer elders te installeren.

Dat kan. Let er wel op dat het toevoerwater bacteriologisch in orde is. Druppa kan niet garanderen dat 100% van alle ziekmakende micro-organisme uit het water worden verwijderd. Andere stoffen, zoals zware metalen en medicijnresten, worden ook in het buitenland uit het drinkwater gefilterd. Vervang wel tijdig de filters van het waterfilter. Hou voor het vervangen maximaal 1 jaar of een verbruik van 6.000 liter aan

De stoffen die u meet met een TDS meter (Total Dissolved Solids) zijn vaste stoffen. De benaming van de methode vertelt het antwoord al bijna: Een TDS meter meet de totaal vervuiling aan vaste stoffen in een vloeistof, in ons geval water. In Nederland meest gebruikte eenheden waarin dit wordt uitgedrukt zijn: PPM (Parts Per Million) en ⴏs/cm (Micro Siemens per centimeter). De TDS-meting gebeurt a.d.h.v. EC (Electro Current). Er wordt een zwakke elektrische stroom door het water gestuurd, de hoeveelheid vaste stoffen bepaald de mate van geleidbaarheid. Theoretisch heeft 100% water (H2O) geen geleidding voor elektrisch stroom en is de TDS-waarde dus zeer laag tot nul. Een lage TDS is meetbaar bij gedemineraliseerd water.  

Het Druppa waterfilter haalt zweefvuil en chemische verontreiniging uit het water. Zweefvuil komt in Nederlands drinkwater wel voor, maar in mindere mate. Chemische verontreiniging als medicijnresten, metalen, Pfas, smaak, kleur en geurstoffen zijn veelal opgelost in het water en niet meetbaar met een TDS meter omdat het geen vaste stoffen zijn. De meetbare vaste stoffen in ons drinkwater zijn o.a. calcium en magnesium.

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@druppa.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Het aangekochte artikel moet in de orginele verpakking worden teruggestuurd naar de dealer waarvan u de Druppa heeft ontvangen.

Informatie over het adres van onze Druppa dealers kunt u vinden op deze pagina.

In overleg met de Druppa-dealer waar u het product besteld heeft wordt de retourlevering en betaling bepaald.

U kunt de status van uw retourzending volgen wanneer de door u uitgekozen bezorgingsdienst een track & trace code aanbiedt.

Er is geen fysieke Druppa winkel maar er zijn wel fysieke Druppa dealers in heel Nederland. Kijk op de dealer pagina om contact op te nemen met de door u gekozen dealer.

Garantie

Jazeker, bij aanschaf van het waterfilter heeft u garantie op het product.

Alle onderdelen die inbegrepen zijn bij het Druppa Waterfilter vallen onder de garantie.

  • 1 jaar na de aankoopdatum vervalt de garantie op de werking van de filters. Filters moeten periodiek vervangen worden. raadpleeg de betreffende handleiding hiervoor. 
  • Op de Druppa filterhuizen, leidingen, kranen koppelingen en slangen krijgt u 15 jaar fabrieksgarantie. 
  • Bij ondeugdelijk gebruik of het niet navolgen van de voorschriften en instructies in de handleiding vervalt de garantie.

De aankoopnota of factuur van de verkopende partij. In dit geval is de factuur vanuit uw gekozen dealer uw garantiebewijs.

De kosten van de reparatie buiten de garantievoorwaarden hangt af van de aard van het defect, het benodigde materiaal en arbeidsuren. Neem hiervoor contact met ons op. 

We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@druppa.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op https://ec.europa.eu/odr . Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.