Certificering &Testresultaten

Werking Druppa waterfilter: wetenschappelijk bewezen

Lood in drinkwater

Lood in drinkwater

In de jaren 60 werd gebruik gemaakt van lood in leidingsystemen, voor de aanleg van drinkwatervoorzieningen. Met de kennis van nu is bekend dat dit niet goed is, omdat water loodmoleculen tot zich neemt. Dit resulteert in te hoge loodinname voor mens en dier.

Sinds bekend is dat lood in leidingsystemen nadelige gevolgen heeft, zijn regels opgesteld. Zo geldt in de professionele installatiesector een algemene verplichting dat, bij het tegenkomen van loden leidingen, deze direct vervangen moeten worden. Toch zijn er vandaag de dag nog altijd loden leidingen aanwezig. In sommige gevallen is het technisch gezien niet haalbaar om alle leidingen te vervangen. Op die plekken heeft u als bewoner dus een probleem. Druppa heeft hiervoor dé oplossing!

Druppa: dé oplossing voor zuiver drinkwater!

Druppa: dé oplossing voor zuiver drinkwater!

De kwaliteit van het drinkwater in Nederland neemt af en het bevat steeds meer schadelijke stoffen. U wilt toch alleen het beste drinkwater, niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw kinderen, familie of huisgenoten? Wat is dan het alternatief? Plastic flessen water bevatten weekmakers en de productie en het transport hebben een zeer grote ecologische voetafdruk.

NWF Certificering

NWF Certificering

De assemblage van Druppa producten gebeurt in een schone goed georganiseerde omgeving bij de Nederlandse Water fabriek in Woerden. NWF is een inclusieve onderneming wat wil zeggen dat ze werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is geen sociale werkplaats, maar een onderneming waar de maatschappelijke balans in orde is.

Of een product of materiaal toegepast mag worden in drinkwater staat omschreven in de wet. De regels uit deze wetgeving zijn vertaald naar een NEN-norm, NEN1006. VEWIN (Vereniging Waterbedrijven in Nederland) vertegenwoordigd de Nederlandse drinkwaterbedrijven. VEWIN stelt regels conform NWN1006 en hier moeten we ons in Nederland aan houden. NWF kijkt heel strikt naar deze regels. Met name materialen die toegepast worden en de beveiliging van systemen worden zeer kritisch onderzocht. Alle Druppa producten zijn conform wetgeving en dragen de NWF-certificering.

Internationale certificeringen

Druppa componenten zoals behuizingen en filterelementen worden in Italië geproduceerd en hebben het Atlas Green predicaat. Het state of the art machinepark bespaart tot 60% energie, hiermee verlagen we de Co2 uitstoot en onze ecologische voetafdruk.

Druppa behuizingen, filterelementen en filtersystemen voldoen aan ’s werelds strengste keuringseisen. Ze worden volgens de volgende zeer strikte procedures getest. D.M. 25/2012, Attestation de Conformité Sanitaire, EAC/ Ghostreghistrazia, Watermark en Water Quality.

Door IAPMO Getest en gecertificeerd op bacteriologisch effect. Uitgevoerd conform NSF/ ANSI 42 in overeenstemming met drinkwater treatment units regulations, USA en Canada.

De oplossing: het Druppa waterfilter

De oplossing: het Druppa waterfilter

De waterfilters en waterontharders van Druppa zijn zorgvuldig getest op een aantal belangrijke groepen ongewenste stoffen: zware metalen, chemische stoffen zoals PFAS, pesticiden, chloor en medicijnresten. Omdat elke stof in een groep op dezelfde manier gefilterd kan worden, hebben we van elke groep één stof getest en laten analyseren. Hoe we te werk gaan is te zien in onderstaande rapportage.

Druppa is een Nederlands merk en levert producten van oer Hollandse kwaliteit. We testen onze filters in Nederland, volgens Nederlandse normen. Met alles wat binnen onze menselijke macht ligt, zorgen we ervoor dat onze klanten tevreden zijn. Toch niet tevreden? Dan geven we uw geld terug.

Vrijblijvende gratis offerte aanvragen

Interesse, maar nog niet helemaal overtuigd? Geen probleem. We helpen u graag tijdens een persoonlijk gesprek of sturen u een offerte per e-mail. Uiteraard geheel vrijblijvend. Vul onderstaand uw gegevens en wensen in en we nemen contact met u op.