Nieuwsberichten

Wist je dat medicijnen terecht komen in het riool en dat dit een bedreiging is voor het milieu en ons drinkwater? Bij Druppa vinden we dat dit anders kan.
In dit artikel geven wij onze visie op lood in ons drinkwater. Het blijkt namelijk dat het kabinet de norm voor lood in het drinkwater gaat verscherpen.
Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat PFAS schadelijker voor de gezondheid zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Nieuwsgierig hoe Druppa PFAS te lijf gaat?
Vis, brood, appels drinkwater overal zitten PFAS in. De schrijver van het artikel in het AD van woensdag 12 september jl. Sander van Mersbergen vraagt zich af:
Nederland dreigt verder op slot te gaan door de slechte waterkwaliteit. Net als door stikstof dreigt de landbouw en de bouw van huizen in de knel te komen door te vieze sloten en rivieren.
Op 5 juni 2023 werd de Wereldmilieudag georganiseerd. Dit wereldwijde evenement viert dit jaar haar vijftigste verjaardag en wordt georganiseerd door Ivoorkust in samenwerking met Nederland. Dit jaar staat in het teken